Ostoksilla Pietarissa                                                                                                  

Gostinyi Dvor

Gostinyi Dvor on Pietarin suurin tavaratalo ja ostoskeskus. Sitä pidetään yhtenä maailman vanhimmista ostoskeskuksista. Rakennus valmistui vuosina 1757–1785, ja se on pinta-alaltaan 15300 neliötä. Kauppakeskus sijaitsee aivan Pietarin keskustassa Nevski Prospektin varrella.

 Rynok suverinov-matkamuistotori

Rynok suverinov matkamuistotori sijaitsee aivan Verikirkon kupeessa. Täältä kannattaa ostaa klassiset Venäjän matkamuistot kuten Maatuskanuket.

Russki Ljon

Liikkeessä on vaatteita ja sisustustarvikkeita pellavasta. Se sijaitsee osoitteessa Pushkinskaja 3 lähellä Moskovan rautatieasemaa.

Dom Knigi

Suuri kirjakauppa historiallisen Singerin talossa. Amerikkalainen ompelukonefirma Singer rakennutti tämän jugendhelmen vuonna 1914. Toisessa kerroksessa on kahvila, josta avautuvat upeat näkymät Nevskille. Dom Knigi sijaitsee osoitteessa Nevski Prospekt 28.

 Apraksin Dvor

Apraksin Dvor on suosittu halpatori, jossa on enimmäkseen halpoja vaatteita, kenkiä sekä elintarvikkeita. Se sijaitsee Pyhän Vladimirin kirkon ja Iisakin kirkon välillä. Paikalla on ollut kauppatoimintaa 1700-luvun keskivaiheilta asti. Kauppakeskus sijaitsee osoitteessa Sadovaya St, 28–30. Se on avoinna joka päivä klo 10–18.

Pikku-nero

Kaupassa on suuri valikoima leluja, jotka parhaimmillaan stimuloivat lapsen kaikkia taitoja. Pikku-nero sijaitsee kauppakeskus Galeriassa osoitteessa Ligovski pr. 30. Se on avoinna 10–21. www.litgen.ru