Ruokailu Pietarissa

Venäläinen ruoka on raskasta, ja siihen kuuluu paljon perunoita sekä lihaa. Kasvisravintoloita saa yhä etsiä, mutta monet pietarilaiset ovat nyt huomanneet terveiden elintapojen edut, minkä ansiosta yhä useammat ravintolat ovat ottaneet listoilleen myös kasvisvaihtoehtoja. Venäläinen kahvila ei vastaa suomalaista kahvilaa. Venäläinen kahvila on pieni ja yksinkertainen ruokapaikka, jossa tarjotaan lämpimiä ruokia. Jos haluaa syödä nopeasti kannattaa valita lähin bistro. Toinen vaihtoehto on stalovajat, jotka edustavat neuvostoperinteitä.

L’Europe

Ravintola on Pietarin hienoimpia, ja sillä on kattava viini- ja konjakkilista. L’Europe sijaitsee osoitteessa Mihailovskaja ulitsa 1/7.

Sevilla

Sokos Hotel Palace Bridgen  ravintola Sevilla tarjoaa espanjalaistunnelmaa. Ravintola sijaitsee osoitteessa V.o. Liniya 11–13.

Fasol

Moikan kulmalla oleva ravintola on suosittu loistavan sijaintinsa ja maukkaiden mutta edullisten lounaidensa vuoksi. Fasol sijaitsee osoitteessa Gorohovaja ulitsa 17.

Tandoor

Tandoor tarjoaa intialaista ruokaa Iisakon kirkon kupeessa. Tandor sijaitsee osoitteessa  Voznesenski pr. 3.

Da Albertone

Erinomaiset pizzat tekevät paikasta käymisen arvoisen, kun takana on vierailu läheisessä Eremitaasissa. Da Albertone sijaitsee osoitteessa Millionnaja ulitsa 23.

 Idiot

Suosittu kasvisravintola on tunnettu erinomaisistaan lounasmenuistaan. Idiot sijaitsee osoitteessa Nab. reki Moiki 82.

Gylzatai/Dastarhan

Ravintolassa on tarjolla uzbekistanilaista ruokaa. Se sijaitsee osoitteessa Zagorodni pr. 70. www.dastarhan.su

Idealnaja Tsashka

Ravintola tarjoaa venäläistä pikaruokaa. Se sijaitsee osoitteessa Nevski pr. 15.

Pushka Inn

Hyvä paikka pikkunälkään ja janoon Eremitaasissa vierailun jälkeen. Se sijaitsee osoitteessa Moika-kanava 14 ja on avoinna klo 9-15.