Saapuminen Pietariin

Pietariin matkustajan on hyvä muistaa hankkia viisumi ajoissa matkatoimistosta. On mahdollista hankkia myös pikaviisumi, mutta siitä joudut maksamaan kaksinkertaisen hinnan. Viisumia varten tarvitset passin, passikuvan ja voimassaolevan matkavakuutustodistuksen. Passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Junamatka Helsingistä Pietariin kestää 3 tuntia. Tullitarkastus ja rahanvaihto sujuvat helposti junassa. Matkustajille jaetaan heti kättelyssä maahantuloselvitys, jonka molemmat osat tulee täyttää. Omasta kappaleesta kannattaa pitää hyvää huolta, sillä pikkulappu majapaikan leimalla varustettuna vaaditaan palattaessa. Pietarin rautatieasemalta majapaikkaan pääsee kätevimmin taksilla. Taksit perinteisesti koettavat tienata parhaat rahat turisteilta. Seitsemänsataa ruplaa, noin parikymmentä euroa, on kuitenkin maksimihinta kaupunkialueella.

Pietariin järjestetään myös viisuttomia risteilyjä. Matkapoikien risteilyillä aikaa Pietarissa on päivä ja hinta alkaen 100 euroa. Matka-Prima järjestää eripituisia ja- hintaisia sekä ryhmä- että omatoimimatkoja. Esim. viiden päivän valmismatka retkiohjelmineen maksaa 350–400 euroa.

Pietariin pääsee myös Lux Expressenin bussilla. Matka Helsingistä Pietariin kestää 7.5 tuntia, ja maksaa edullisimmillaan 25 euroa. Bussit kulkevat kolme kertaa päivässä.