Lapsiperheille Pietari

 

Pietarista löytyy paljon nähtävää ja koettavaa myös lapsiperheille. Paras ajankohta Pietariin matkustamiselle on kesäisin huhtikuun alusta syyskuuhun, jolloin säätkin suosivat, mutta käymisen arvoisista paikoista löytyy myös paljon ympärivuotisia käyntikohteita.

 

Leningradin eläintarha on yksi Venäjän vanhimmista. Eläintarhassa on yli 2000 eläintä, nähtävillä on muun muassa apinoita, kirahveja, kameleita, kissaeläimiä, erilaisia lintuja ja jääkarhuja.

 

Divo ostrov on Pietarin suurin huvipuisto,  joka on suosittu vapaa-ajanviettopaikka. Huvipuistosta löytyy kymmenittäin laitteita, joista löytyy sopivia niin kaikenikäisille kuin hurjapäillekin. Lisäksi pienille lapsille on alueella oma leikkipaikka. Sisäänpääsy alueelle on maksuton.

 

Pietarin merimaailmassa (Oceanarium) Planeta Neptun-kauppakeskuksessa pääsee näkemään vedenalaista elämää, muun muassa kilpikonnia, koralleja, haita, rauskuja ja eri värisiä eksoottisia kaloja. Merimaailmassa on yhteensä yli 4500 kappaletta erilaisia kaloja ja muita eläimiä. Paikan erikoisuutena on 35 metriä pitkä tunneli veden alla, jota pitkin voi kävellä. Merimaailman yhteydessä on myös Dino Park, missä on dinosauruksien museo ja huvipuisto lapsille.

 

Nukketeatterit ovat suosittuja Venäjällä ja viihdyttävät koko perhettä. Esimerkiksi Suuri Nukketeatteri ja Demmenin marionettiteatteri esittävät kaikkien tuntemia klassikkosatuja. Näyttävät nuket ja upeat lavasteet viihdyttävät kieltä osaamatontakin.

 

Erilaiset museot tarjoavat ajanvietettä myös sateisempanakin päivänä. Eläintieteellinen museo on suurimpia maailmassa. Kokoelmissa on täytettyjä eläimiä ja luurankoja. Nähtävillä on eläinlajeja ympäri maailmaa, kuten nisäkkäitä, lintuja, käärmeitä ja hyönteisiä sekä sukupuuttoon kuolleita eläimiä, kuten esimerkiksi museon vetonaula mammutti.

 

Grand maket on pienoismallimuseo, missä voi tutustua Venäjään pienoiskoossa. Pienoismalli on 800 m2 suuri ja nähtävillä on niin kaupunkeja, autoja, junia, ihmisiä, satamia kuin metsiäkin minikoossa, jotka ovat uskomattoman tarkkoja. Paikka sijaitsee hieman syrjemmässä ja helpoiten sinne matkustaa metrolla.

 

Pietarin sirkuksessa pääsee näkemään päivittäin huimia akrobaatteja, klovneja, erilaisia eläimiä ja hauskoja temppuja. Sirkus on Venäjän vanhin.

 

Piterland on Pohjois-Euroopan suurin vesipuisto. Puistossa on vesiliukumäkiä, erilaisia altaita, kymmeniä saunoja ja erilaisia vesiaktiviteetteja. Vetonaulana on suuri laiva, joka on tehty Pirates of the Caribbean-elokuvan Black Pearl-laivan mukaan.

 

Big-Funny viihdekeskuksessa on tarjolla kaikenlaista jännittävää, kuten Jättiläisen talo, jossa kaikki esineet ovat suuria. Lisäksi paikassa on illuusiomuseo, erilaisia labyrintteja, pakopelejä, lasten eläintarha ja perhospuutarha.

 

Happylon on suuri merirosvoaiheinen sisäleikkipuisto, joka sijaitsee keskustassa kauppakeskus Galleriassa. Puistosta löytyy muun muassa mini keilarata, huvipuistolaitteita, pelikoneita, 5D-elokuvateatteri ja paljon muuta. Alueita löytyy niin isommille kuin pienemmillekin lapsille.

 

Lähteet:

 

https://www.visitpietari.fi/lasten-pietarissa-suosituimmat-kayntikohteet-lapsille/

https://www.kymenmatkat.fi/matkakohde/lasten-pietari/

https://www.vr.fi/cs/vr/fi/pietarin-top-5-kohteet-lapsille

http://www.primatours.fi/Lasten-Pietari

https://bm5spb.ru/

http://www.visit-plus.com/fi/node/4000

 


Kommentit

Lapsiperheille — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>