Suurenmoiset patsaat:

Pietari on tunnettu kauniista ja historiallisista puistoistaan, joissa voi nauttia luonnon kauneudesta keskellä kaupungin vilinää. Yksi näistä puistoista on Puškinin puisto, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Puškinin puisto on tunnettu erityisesti suurenmoisista patsaistaan, jotka kuvastavat Venäjän historiaa ja kulttuuria.

Puškinin puiston patsaista ehkä tunnetuin on Aleksanteri III:n patsas, joka hallitsee puiston keskellä olevaa aukiota. Patsas esittää Venäjän viimeistä tsaaria Aleksanteri III:a istumassa valtaistuimellaan. Patsas on suuri ja vaikuttava näky, ja se houkuttelee paikalle niin turisteja kuin paikallisiakin.

Puškinin puistosta löytyy myös muita merkittäviä patsaita, kuten Nikolai I:n, Nikolai II:n ja Katarina II:n patsaat. Nämä patsaat kunnioittavat Venäjän entisiä hallitsijoita, jotka ovat vaikuttaneet maan historiaan ja kehitykseen. Patsaat ovat taidokkaasti tehtyjä ja niiden yksityiskohdat ovat huolella suunniteltuja.

Puutarhat ja kukkaistutukset:

Puškinin puisto tunnetaan myös kauniista puutarhoistaan ja kukkaistutuksistaan. Puiston alueella on useita erilaisia puutarhoja ja viheralueita, jotka tarjoavat rauhallisen ja kauniin ympäristön kävijöilleen.

Yksi näistä puutarhoista on Japanilaisten puutarha, jossa voi ihailla kauniita bonsaipuita, kivipolkuja ja kultaisia kaloja uima-altaissa. Puutarha on suosittu paikka rentoutua ja nauttia eksotiikasta keskellä suurkaupungin hälinää.

Toinen upea nähtävyys Puškinin puistossa on Ruusutarha, jossa on yli 1000 eri ruusulajiketta. Puiston käytävillä ja ruusupenkeillä voi haistella ihanien ruusujen tuoksua ja ihailla niiden monimuotoisuutta. Ruusutarha on erityisen kaunis kesäaikaan, kun ruusut ovat täydessä kukassa.

Keskustan viherkeidas

Puškinin puisto toimii myös keskustan viherkeitaana, johon paikalliset ja turistit voivat tulla rentoutumaan ja nauttimaan ulkoilmasta. Puiston alueella on paljon nurmikenttiä, joissa voi levätä ja nauttia piknikistä ystävien kanssa.

Puiston käytävillä voi myös harrastaa erilaisia ulkoilulajeja, kuten lenkkeilyä ja pyöräilyä. Puiston puiden suojassa voi piiloutua kuumaan kesäpäivään tai nauttia viileästä varjostaan.

Puškinin puisto on todellinen helmi keskellä Pietaria. Se tarjoaa kauniita maisemia, historiallisia patsaita, kauniita puutarhoja ja tilaa ulkoiluun. Puistoon kannattaa ehdottomasti tutustua vieraillessaan Pietarissa, oli sitten matkallaan yksin tai ystävien tai perheen kanssa.

Keisarillisen huvilan rauniot

Pietarin kaupungin kuuluisin puisto, Puškinin puisto, on tunnettu upeista keisarillisista huviloistaan. Yksi näistä huviloista oli Aleksanterin palatsi, joka valmistui vuonna 1829. Valitettavasti palatsi tuhoutui täysin toisen maailmansodan aikana ja jäljelle jäi ainoastaan raunioita.

Vaikka palatsi on menettänyt loistonsa, sen rauniot tarjoavat edelleen mielenkiintoisen käyntikohteen puistossa. Huvilan rauniot ovat keskeisellä paikalla puistossa ja ne houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin käymään niiden luona.

Raunioiden ympäristössä on myös runsaasti penkkejä ja puiston istutuksia, joissa voi levähtää kävelyretken lomassa. Raunioiden vieressä sijaitsee myös kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita ja ihailla puiston kauneutta.

Joutsenten lampi

Toinen Puškinin puiston nähtävyys, joka ei jätä ketään kylmäksi, on joutsenten lampi. Lampi on suosittu niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Joutsenten lampi on täynnä kauniita valkoisia joutsenia, jotka uiskentelevat lammessa rauhallisesti. Lammella voi myös vuokrata soutuveneitä ja nauttia lammella soutelusta. Tämä on erityisen suosittua etenkin keväisin ja kesäisin, kun puisto on täynnä piknikkejä pitäviä ihmisiä.

Joutsenet eivät ole ainoat lammella asustelevat eläimet. Lammelta löytyy myös sorsia ja muita vesilintuja, jotka tekevät lammesta entistä eläväisemmän.

Joutsenten lammen ympärillä on myös runsaasti puistonpenkkejä, joissa voi istua ja ihailla joutsenten kauneutta. Lampi onkin suosittu paikka rentoutua ja nauttia luonnosta.

Aleksandriinan kukkaistutukset

Puškinin puisto on tunnettu myös upeista kukkaistutuksistaan. Erityisesti Aleksandriinan kukkaistutukset houkuttelevat puistossa vierailijoita.

Aleksandriinan kukkaistutukset vaihtuvat vuodenaikojen mukaan ja tarjoavat aina upeita näkymiä puistossa. Puiston kupeessa sijaitsee myös puutarhakeskus, josta voi ostaa erilaisia kukkasipuleita ja muita puutarhatuotteita.

Puškinin puiston kukkaistutukset ovat suosittu valokuvauskohde ja monet kävijät ikuistavat itsensä ja maiseman valokuviin. Kukkaistutukset tarjoavatkin upean taustan niin omille kuville kuin muistoksi Pietarista.

Puškinin puiston kukkaistutukset ovat myös suosittu paikka häiden ja muiden juhlien kuvauspaikkana. Kukkien tuoksusta ja värikkäästä ympäristöstä nauttii varmasti jokainen vierailija.

Kaikki nämä puiston ihanuudet tekevät Puškinin puistosta ehdottomasti vierailun arvoisen paikan Pietarissa. Puisto tarjoaa upean pakopaikan kaupungin vilinästä ja tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta.

Historialliset kävelytiet

Puškinin puisto sijaitsee Pietarissa ja se on yksi kaupungin suosituimmista puistoista. Puisto on nimetty Venäjän suureksi runoilijaksi Aleksandr Puškiniksi, ja se sijaitsee Puškinin talon läheisyydessä. Puistossa on paljon historiallisia kävelyteitä, jotka vievät kävijät takaisin aikaan, jolloin Puškin itse käveli näillä samoilla teillä. Näitä kävelyteitä pitkin voi kulkea ja ihailla puiston kauniita maisemia.

Puškinin puiston kävelyteitä ympäröivät vehreät puut ja kukat, ja niiden varrella on useita historiallisia nähtävyyksiä. Puistossa voi ihailla kauniita suihkulähteitä ja patsaita, jotka muistuttavat Puškinin ajoista. Kävelyteillä on myös useita penkkejä, joille voi istahtaa hetkeksi levähtämään ja nauttimaan kauniista ympäristöstä.

Kävelytiet ovat hyvin hoidettuja ja niitä pitkin on miellyttävä kulkea. Niiden varrella on myös useita pieniä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi pysähtyä nauttimaan virvokkeita. Kävelyteiltä on myös hyvä näköala puiston muihin kohteisiin, kuten patsaisiin ja suihkulähteisiin.

Kiinalaiset paviljongit

Puškinin puistossa on myös kiinalaista tyyliä edustavia paviljonkeja. Nämä paviljongit ovat yksi puiston suosituimmista nähtävyyksistä. Paviljongit ovat kauniita ja epätavallisen näköisiä, ja ne erottuvat puunrunkojen ja kukkien seasta.

Kiinasta tuodut paviljongit ovat hyvin huoliteltuja ja niiden yksityiskohdat ovat tarkoin harkittuja. Niissä voi ihailla kiinalaista taidetta ja käsityötä. Paviljonkien sisällä on useita taideteoksia, kuten maalauksia ja veistoksia. Niistä voi myös nähdä upeita kiinalaisia maisemia ja maisemamaalauksia.

Paviljongit ovat suosittuja myös valokuvaajien keskuudessa, sillä niissä saa upeita kuvia. Kiinalaiset paviljongit ovat myös suosittuja hääkuvauksissa ja muissa erikoistilanteissa. Puistossa onkin yleistä nähdä ihmisiä kuvaamassa paviljonkeja ja ihailemassa niiden kauneutta.

Venäläinen tyyli

Vaikka Puškinin puisto on nimetty venäläisen runoilijan mukaan, siinä näkyy myös vahvasti venäläinen tyyli. Puistossa on useita venäläisiä rakennuksia, kuten paviljongit ja penkit, jotka ovat tyypillisiä venäläiselle arkkitehtuurille. Puistossa voi myös kuulla venäläistä musiikkia, joka soi useissa musiikkipaviljongeissa.

Venäläinen tyyli näkyy myös puiston kasveissa. Puistossa kasvaa paljon venäläisiä kukkia, kuten tulppaaneja ja pioneja. Puiston pensaikoista löytyy myös marjapensaita, joista voi poimia tuoreita marjoja. Näitä marjoja voi syödä tai niistä voi tehdä herkullisia mehuja ja hilloja.

Yhteenvetona voisi todeta, että Puškinin puisto on kaunis ja historiallinen paikka, joka tarjoaa kävijöilleen paljon nähtävää ja koettavaa. Puistossa voi kulkea historiallisia kävelyteitä, ihailla kiinalaisia paviljonkeja ja nauttia venäläisestä tyylistä. Puisto onkin suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.