Ruokailu Pietarissa

Venäläinen ruoka on raskasta, ja siihen kuuluu paljon perunoita sekä lihaa. Kasvisravintoloita saa yhä etsiä, mutta monet pietarilaiset ovat nyt huomanneet terveiden elintapojen edut, minkä ansiosta yhä useammat ravintolat ovat ottaneet listoilleen myös kasvisvaihtoehtoja. Venäläinen kahvila ei vastaa suomalaista kahvilaa. Venäläinen kahvila on pieni ja yksinkertainen ruokapaikka, jossa tarjotaan lämpimiä ruokia. Jos haluaa syödä nopeasti kannattaa valita lähin bistro. Toinen vaihtoehto on stalovajat, jotka edustavat neuvostoperinteitä.

 

Stalovajat ovat itsepalveluravintoloita ja niitä löytyy ympäri kaupunkia. Paikoista saa tyypillisiä venäläisiä ruokia ja hinnat ovat edullisia.

 

Tyypillisiä venäläisiä ruokia

 

Blinit eli letut ovat tyypillistä venäläistä ruokaa ja niitä saa erilaisilla täytteillä kuten kaviaarilla, peruna-jauhelihaseoksella, hapankaalilla ja kananmunalla.

 

Liharuuista esimerkiksi pitkään kypsytetyt paistit ja stroganoff ovat suosittuja. Myös saslikit eli lihavartaat ovat tyyppillinen venäläinen liharuoka. Usein saslikit valmistetaan kypsennetystä lampaanlihasta, mutta muitakin lihoja voidaan käyttää.

 

Hapankaali, punajuuret ja suolakurkut kuuluvat venäläisen keittiön perustaan. Myös tilliä, smetanaa ja kermaviiliä käytetään useissa ruuissa. Kaviaaria näkee myös usein venäläisessä ruokapöydässä ja yleensä kaviaari nautitaan hapanleivän kera.

 

Keitot kuuluvat venäläiseen keittiöön ja ne ovat yleensä paksuja ja sakeita. Suosittu venäläinen keitto on borssikeitto, mihin tulee tyypillisesti lihaa, punajuuria, perunaa, porkkanaa, kaalia ja muita vihanneksia. Toinen suosittu keitto on seljanka, missä on eri lihoja, suolakurkkua, oliiveja ja mausteita. Uha-kalakeitossa on lohta, perunaa, porkkanaa ja sipulia. Kaalikeitto (shsi) on myös yksi perinteinen venäläinen keitto.  Keitossa on kaalia, lihaa, muita kasviksia ja mausteita, ja se nautitaan smetanan kera.

 

Pelmenit ovat tyypillistä venäläistä pikaruokaa ja ne ovat taikinapalloja, minkä sisällä on jauhelihaa. Pelmenit tarjotaan majoneesikastikkeen kanssa.

 

Ruokajuomana Venäjällä juodaan piimää, olutta, vodkaa ja teetä. Teetä nautitaan enemmän kuin kahvia. Venäläisiin perinteisiin kuuluva tee on pitkään haudutettua, vahvaa ja makeaa. Jokainen voi laimentaa teen mieleisekseen kuumalla vedellä. Tee maustetaan sokerilla, hillolla tai hunajalla, ja sen kanssa tarjotaan konvehteja ja leivonnaisia.

Ravintoloita

L’Europe

Ravintola on Pietarin hienoimpia, ja sillä on kattava viini- ja konjakkilista. L’Europe sijaitsee osoitteessa Mihailovskaja ulitsa 1/7.

Sevilla

Sokos Hotel Palace Bridgen  ravintola Sevilla tarjoaa espanjalaistunnelmaa. Ravintola sijaitsee osoitteessa V.o. Liniya 11–13.

Fasol

Moikan kulmalla oleva ravintola on suosittu loistavan sijaintinsa ja maukkaiden mutta edullisten lounaidensa vuoksi. Fasol sijaitsee osoitteessa Gorohovaja ulitsa 17.

Tandoor

Tandoor tarjoaa intialaista ruokaa Iisakon kirkon kupeessa. Tandor sijaitsee osoitteessa  Voznesenski pr. 3.

Da Albertone

Erinomaiset pizzat tekevät paikasta käymisen arvoisen, kun takana on vierailu läheisessä Eremitaasissa. Da Albertone sijaitsee osoitteessa Millionnaja ulitsa 23.

 Idiot

Suosittu kasvisravintola on tunnettu erinomaisistaan lounasmenuistaan. Idiot sijaitsee osoitteessa Nab. reki Moiki 82.

Gylzatai/Dastarhan

Ravintolassa on tarjolla uzbekistanilaista ruokaa. Se sijaitsee osoitteessa Zagorodni pr. 70.

Idealnaja Tsashka

Ravintola tarjoaa venäläistä pikaruokaa. Se sijaitsee osoitteessa Nevski pr. 15.

Pushka Inn

Hyvä paikka pikkunälkään ja janoon Eremitaasissa vierailun jälkeen. Se sijaitsee osoitteessa Moika-kanava 14 ja on avoinna klo 9-15.


Kommentit

Ruokailu — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>