Historia

Pietarin Summer Garden, tai kesäpuutarha, on yksi kaupungin vanhimpia puistoja. Se perustettiin vuonna 1704 Pietari Suuren käskystä ja suunniteltiin alun perin olevan paikka, jossa Venäjän aatelisto voisi pitää huvituksiaan ja juhlia. Puiston perustamisen yhteydessä alueelle tuotiin 80 pähkinäpensasta lahjaksi Venäjän suuriruhtinattarelta Catherine Aleksejevna.

Puutarhan suunnittelu

Summer Gardenin suunnittelusta vastasi alkujaan hollantilainen arkkitehti Jan Roosen, joka suunnitteli puiston barokkityylisesti. Puisto rakennettiin oraakkelityyliin, jossa keskusakseli jakaa alueen kahtia ja sivuakselit puolestaan jakavat puutarhan pienempiin osiin. Puisto on symmetrinen ja sen suunnittelussa on otettu huomioon myös korkeuserot, jolloin eri tasanteiden välillä kuljetaan portaita pitkin. Puiston keskellä on suuri suihkulähde, joka on yksi puiston tunnusmerkeistä.

Kasvisto ja kukat

Summer Garden on kuuluisa myös kasvistostaan ja kukistaan. Puistossa kasvaa yli 200 lajia erilaisia kukkia, pensaita ja puita. Erityisen upeaa kukkaloistoa puistossa voi ihailla kesäkuukausina, kun moniväriset kukat puhkeavat täyteen loistoonsa. Kukkia on kaikkialla puutarhassa, sekä istutettuina puutarhan penkkeihin että kasvamassa kukkapenkissä tai nurmen keskellä. Puutarhassa on myös yli 90 pronssista veistosta, jotka koristavat aluetta ja tuovat taiteen elementtejä puiston maisemiin.

Summer Gardenin kuuluisin kasvi on kuitenkin sen nimikkomarjapensas, jota kutsutaan nimellä ”Peter the Great’s Cornelian Cherry”. Tämä marjapensas on yksi Venäjän tärkeimmistä kulttuuriperinnöistä ja se istutettiin puutarhaan Pietari Suuren toimesta. Marjapensas on satavuotias ja se tuottaa keltaisia marjoja, joista voi valmistaa hilloa tai mehua.

Puutarhanhoitoon kiinnitetään tarkkaa huomiota ja puisto onkin hyvin hoidettu ja pidetty siistinä. Puutarhanhoitajat työskentelevät ahkerasti puutarhan kunnossapidossa ja uusissa istutuksissa. Puutarhaa kohennetaan ja kehitetään jatkuvasti, jotta se säilyisi kauniina ja ylläpitäisi historiaansa arvokkaana paikkana.

Kaiken kaikkiaan Summer Garden on yksi Pietarin upeimmista puistoista. Sen historia, suunnittelu ja upea kasvisto tekevät siitä ehdottoman vierailukohteen kaikille kaupungissa vieraileville. Puiston avoimessa ja kauniissa ympäristössä voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista keskellä kaupungin vilinää.

Historialliset rakennukset

Summer Garden, eli Suurkuchi, on yksi Pietarin vanhimmista puistoista. Se perustettiin 1700-luvulla Pietari Suuren toimesta ja se on säilynyt lähes alkuperäisessä muodossaan. Puiston historialliset rakennukset kertovat tarinoita menneiltä ajoilta ja tarjoavat vierailijoille unohtumattomia näkymiä.

Yksi puiston huomattavimmista rakennuksista on Suuressa mallisalissa sijaitseva Pietari Suuren patsas. Patsas on vaikuttava sekä kooltaan että koristelultaan. Pietari Suuren kuvapatsas seisoo puiston keskellä korkealla jalustallaan ja se on yksi Puškinin kadun suosituimmista nähtävyyksistä. Patsaan ympärillä on myös kaksi historiallista rakennusta, Peter the Greatin kirkko ja kirjasto. Nämä rakennukset ovat peräisin 1700-luvun alusta ja niiden arkkitehtuuri edustaa Pietarin barokkityyliä.

Toinen merkittävä historiallinen rakennus puistossa on Suurkuchin paviljonki. Tämä upea rakennus on peräisin Pietari Suuren ajoilta ja se toimi aikoinaan keisarillisen hovin kesäasuntona. Paviljongin värikkäät ulkoseinät ja koristellut ikkunat kertovat sen entisistä loistavista päivistä. Paviljongin sisätilat ovat myös säilyneet lähes alkuperäisessä kunnossa ja niissä on esillä monia historiallisia esineitä ja maalauksia.

Puiston taideteokset

Summer Garden on kuuluisa myös monista taideteoksistaan. Puistossa on patsaita, veistoksia ja suihkulähteitä, jotka koristavat sen käytäviä ja istutuksia. Monet näistä teoksista ovat peräisin 1700-luvulta ja edustavat Pietarin barokkityyliä.

Yksi kuuluisimmista taideteoksista on Apollo Fountain. Tämä suihkulähde kuvaa kreikkalaista jumala Apollonia ja se on koristeltu monilla taidokkailla veistoksilla. Apollo Fountain on yksi puiston suosituimmista nähtävyyksistä ja se on paikka, jossa kävijät voivat pysähtyä hetkeksi ihmettelemään sen kauneutta.

Puistossa on myös useita patsaita, jotka kunnioittavat merkittäviä venäläisiä henkilöitä. Esimerkiksi Aleksanteri I patsas on omistettu tsaari Aleksanteri I:lle ja se sijaitsee puiston pääsisäänkäynnin lähellä. Myös Aleksanteri II patsas on suosittu käyntikohde, ja se kuvaa tsaari Aleksanteri II:ta ratsastamassa hevosella.

Puutarhan nähtävyydet

Summer Gardenin päävetonaula ovat kuitenkin sen upeat puutarhat. Puiston kasvilajisto on laaja ja vaihteleva, ja siellä on yli 90 erilaista kasvia. Puutarhassa on myös useita vesialtaita, joiden ympärille on rakennettu penkkejä ja kävelyreittejä.

Puutarhassa voi ihastella erilaisia kukkaistutuksia, pensaikkoja ja puuryhmiä. Nähtävillä on myös useita suihkulähteitä, joiden vesi kimaltelee auringonpaisteessa. Puutarha on erityisen kaunis kesällä, kun kaikki kasvit ovat täydessä kukassa ja värit loistavat.

Summer Garden on suosittu paikka paikallisille ja matkailijoille, jotka haluavat rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä. Puistossa on myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia virvokkeita ja paikallisia herkkuja.

Pietarin Summer Garden on ihanteellinen paikka tutustua kaupungin historiaan ja nauttia kauniista maisemista. Puiston historialliset rakennukset, taideteokset ja upeat puutarhat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä kaikille vierailijoille.

Aktiviteetit ja harrastukset

Pietarin kaupungin Summer Garden (ven. Letny Sad) on yksi kaupungin kauneimmista puistoista ja tarjoaa vierailijoilleen monia aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia. Puisto on perustettu jo vuonna 1704, ja se on säilyttänyt alkuperäisen barokkiluonteensa, joka tekee siitä ainutlaatuisen vierailukohteen.

Summer Garden tarjoaa monia kävelyreittejä, joilla voi nauttia kauniista maisemista ja ihailla historiallisia puutarhakuvaelmia. Puiston keskeinen ominaisuus on sen 89 graniittiveistosta, jotka kuvaavat muun muassa kreikkalaista mytologiaa ja klassista taidetta. Nämä veistokset luovat puiston tunnelman ja tarjoavat vierailijoille unohtumattoman elämyksen.

Puistossa on myös useita vuokraamoita, jotka tarjoavat erilaisia ​​aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia. Voit vuokrata polkupyörän ja tutkia puistoa omatoimisesti, tai osallistua opastetulle retkelle, jossa pääset tutustumaan puiston historiaan ja kulttuuriin. Kesäisin puistossa järjestetään myös erilaisia ​​luontoliikuntatapahtumia, kuten joogaa, zumbaa ja aamuvenytystä, joissa voit rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.

Lisäksi Summer Gardenissa on useita urheilukenttiä, joilla voit pelata jalkapalloa, koripalloa tai tennistä. Voit myös pelata pöytätennistä tai kokeilla onneasi minigolfissa. Puistossa on myös lasten leikkipaikkoja, jossa lapset voivat leikkiä ja pitää hauskaa.

Kesätapahtumat ja juhlat

Summer Garden on suosittu paikka kesätapahtumien ja juhlien järjestämiseen. Puisto tarjoaa upeat puitteet erilaisille tapahtumille, kuten konserteille, teatteriesityksille ja taideinstallaatioille. Kesäteatteri ja musiikki-esitykset ovat erityisen suosittuja, ja niitä järjestetään usein puiston ulkoilmalavalla.

Joka kesä puistossa järjestetään myös perinteisiä juhlia ja festivaaleja, kuten Midsummer Festival ja Summer Solstice Celebration. Näissä tapahtumissa voi nauttia paikallisesta ruoasta ja juomasta, kuunnella elävää musiikkia ja osallistua erilaisiin toimintoihin ja peleihin. Tämä on loistava tapa kokea paikallinen kulttuuri ja tutustua paikallisiin tapoihin ja perinteisiin.

Puistossa on myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia virvokkeita, kahvia ja paikallisia herkkuja. Voit istua ulkona ja rentoutua kauniissa ympäristössä, kun järjestetään erilaisia musiikkiesityksiä tai tanssiesityksiä.

Vinkit vierailulle

Jos suunnittelet vierailua Pietarin Summer Gardeniin, tässä muutama vinkki vierailun suunnitteluun ja nautinnolliseen kokemukseen:

1. Suunnittele vierailusi aamulle tai illalle, kun lämpötila ei ole korkeimmillaan ja puisto on vähemmän ruuhkainen.

2. Ota mukaan mukavat kävelykengät, sillä puistossa on useita kävelyreittejä ja alue on suuri. Valitse mukava asu ja säänmukaiset vaatteet.

3. Muista ottaa mukaan vettä ja eväitä, jotta voit piknikillä tai nauttia virvokkeita puiston kahvilassa tai ravintolassa.

4. Tutustu etukäteen puiston tapahtumakalenteriin ja suunnittele vierailusi tapahtumien tai juhlien aikaan, jotta voit kokea täyden kulttuuritarjonnan.

5. Älä unohda ottaa kameraa mukaan, sillä puisto tarjoaa upeat näkymät ja kuvaukselliset maisemat.

Nauti vierailustasi Pietarin Summer Gardeniin ja tee siitä unohtumaton kokemus!