Yleistä

Pietari on kiehtova matkakohde myös perheille, ja kaupungissa riittää paljon tekemistä ja nähtävää myös lasten kanssa matkustaville. Pietarissa on useita lapsiystävällisiä nähtävyyksiä, kuten eläintarhoja, tivoleja ja leikkipuistoja, joissa lapset voivat viettää aikaa ja nauttia matkasta. Kaupungin kulttuuri- ja taideelämä tarjoaa myös mielenkiintoisia kokemuksia kaikenikäisille.

Matkan suunnittelu

Ennen matkaa kannattaa tutustua Pietarin tarjontaan lasten kannalta kiinnostavien nähtävyyksien ja aktiviteettien osalta. Suunnittele päivien ohjelma etukäteen, jotta voit hyödyntää aikaa tehokkaasti ja välttää turhia odotteluita tai pettymyksiä. Kannattaa myös huomioida matkan ajankohta ja sää, jotta osaat varustautua sopivalla tavalla.

Mitä mukaan?

Matkalle lapsen kanssa kannattaa varata mukaan tarvittavat tavarat ja varusteet. Muutamia välttämättömyyksiä ovat esimerkiksi riittävästi vaihtovaatteita, aurinkorasvaa, hyttysmyrkkyä ja sopivat kengät kävelyretkiä varten. Myös vesipullo ja eväät ovat hyvä pitää mukana, sillä retkillä voi olla vaikea löytää sopivaa ruokaa lapsille.

Hotellin valinta

Hotellia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota lapsiystävällisiin palveluihin ja mukavuuksiin. Lapsiperheille sopivia hotelleja löytyy Pietarista useita, ja monissa hotelleissa on esimerkiksi leikkihuoneita, lastenallas tai erityisjärjestelyitä ruokailun suhteen. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja valitse hotelli, joka tarjoaa parhaat mahdolliset puitteet lapsiperheelle.

Liikkuminen lasten kanssa

Pietari on perheystävällinen kaupunki, jossa on paljon mahdollisuuksia liikkua lasten kanssa. Kaupungissa on hyvät julkisen liikenteen yhteydet, joten perheen ei tarvitse huolehtia siitä, miten liikkuminen hoituu. Metrot, bussit ja raitiovaunut kulkevat säännöllisesti ja kattavat koko kaupungin alueen.

Lasten kanssa voi tutustua kaupunkiin myös kävellen. Pietari on täynnä kauniita puistoja ja aukioita, joissa on hyvä pysähtyä levähtämään ja antaa lasten leikkiä. Esimerkiksi Aleksanterin puisto tarjoaa paljon aktiviteetteja lapsille, kuten leikkipuistoja ja pieniä karuselleja.

Ruoka ja juoma

Pietarista löytyy paljon ravintoloita, joissa tarjoillaan erilaisia ruokia eri makuun. Lasten kanssa matkustaville on tarjolla myös useita ravintoloita, jotka ovat erikoistuneet tarjoamaan lastenruokaa. Monissa ravintoloissa on myös lasten leikkinurkkaukset, joihin lapset voivat mennä leikkimään ruokailun ajaksi.

Perheen kannattaa tutustua myös perinteiseen venäläiseen keittiöön. Monet ravintolat tarjoavat esimerkiksi blinejä, joihin voi valita täytteiksi esimerkiksi hilloa, smetanaa tai erilaisia suolaisia täytteitä. Lisäksi venäläiset keitot, kuten borssi ja soljanka, ovat suosittuja paikallisia ruokia.

Pietarissa on myös mahdollisuus nauttia herkullista jäätelöä ja muita makeisia. Kaupungista löytyy useita jäätelöbaareja, jotka tarjoavat erilaisia makuja ja jäätelön koristelu mahdollisuuksia.

Ravintolat

Pietarista löytyy ravintoloita jokaiseen makuun ja budjettiin. Niin kansainväliset kuin paikallisetkin keittiöt ovat hyvin edustettuina. Useat ravintolat tarjoavat myös lastenruokaa ja järjestävät erilaisia aktiviteetteja lapsille.

Suositut ravintola-alueet Pietarissa ovat esimerkiksi Nevski Prospekt ja Pietarhovin alue. Nämä alueet tarjoavat monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joista voi valita sopivan paikan perheen ruokailulle.

Ravintoloissa voi nauttia paikallisia herkkuja, kuten piirakoita, pelmeniä ja erilaisia kalaruokia. Venäläiseen ruokakulttuuriin kuuluu myös vodka, mutta lasten kanssa matkustavien on hyvä varmistaa, että valitsee ravintolan, jossa on myös alkoholittomia vaihtoehtoja tarjolla.

Rannalle

Pietari tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia viettää aikaa rannalla lasten kanssa. Yksi suosittu ranta-alue on Krestovsky Island, jossa sijaitsee myös suuri huvipuisto. Rannalla on hienoa hiekkaa ja ranta-alue on hyvin hoidettu. Siellä on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten pelata rantalentopalloa tai vuokrata vesiskootteri.

Toinen suosittu ranta-alue on Lachta Centerin vieressä sijaitseva ranta. Tämä alue on erityisesti suosittu perheiden keskuudessa, koska siellä on matalia alueita, jotka soveltuvat hyvin lasten uimiseen. Rannalta löytyy myös kahviloita ja ravintoloita, joista voi ostaa virvokkeita ja välipaloja.

Nähtävyydet lapsille

Pietarissa on monia nähtävyyksiä, jotka ovat erityisesti suunnattu lapsille. Yksi suosittu paikka lapsille on Pietarin eläintarha, jossa voi tutustua erilaisiin eläinlajeihin. Eläintarhasta löytyy myös pieni huvipuisto, jossa pääsee muun muassa käymään karusellissa ja ajamaan pienillä vuoristoradoilla.

Toinen suosittu nähtävyys lapsille on Konevetsin luostari, jossa voi tutustua ortodoksisen kirkon historiaan ja arkkitehtuuriin. Luostarin alueella on myös laaja puistoalue, jossa lapset voivat leikkiä ja liikkua vapaasti.

Aktiviteetit lapsille

Pietarissa on lukuisia aktiviteetteja, joita voi harrastaa lasten kanssa. Yksi suosittu aktiviteetti on vierailla Pietarin planetaariossa, jossa pääsee tutustumaan tähtitieteeseen ja avaruuteen. Planetaariossa järjestetään myös interaktiivisia näyttelyitä ja työpajoja, jotka pitävät lapset viihdytettyinä.

Toinen suosittu aktiviteetti on käydä Venäläisessä tanssi- ja laulukoulussa, jossa lapset voivat oppia perinteisiä venäläisiä tansseja ja lauluja. Koulussa järjestetään myös näytöksiä, joihin perheet voivat osallistua.

Pietarissa on myös useita leikkipuistoja ja sisäaktiviteettipaikkoja, kuten trampoliinipuistoja ja kiipeilypuistoja, jotka tarjoavat lapsille mahdollisuuden leikkiä ja liikkua turvallisessa ympäristössä.