Kazanin Jumalanäidin katedraali

Kazanin katedraali on Pietarin pääkirkko. Tämä Nevski prospektilla sijaitseva ortodoksinen kirkko rakennettiin vuosina 1801–1811. Katedraali on saanut nimensä Kazanin ihmeitätekevän Jumalanäidin kuvasta.

 

Katedraalin arkkitehtuuri edustaa tyyliltään uusklassismia, vaikkakin siinä voi nähdä myös piirteitä barokista. Komeimmat yksityiskohdat ovat suuri 80 metriä korkea kupoli sekä vaaleanpunaisesta suomalaisesta graniitista tehdyt massiiviset pylväät, joissa on pronssikapiteelit ja- jalustat.

 

Korkeutta katedraalilla on 72 metriä. Nevski prospektin puolella on puolikaarena 96 korinttilaista pylvästä neljässä rivissä. Katedraalin suunnitellut Andrei Voronibin käytti esikuvanaan Berninin suunnittelemaa Rooman Pietarinkirkon pylväikköä. Samanlainen pylväikkö piti rakentaa myös eteläpuolelle, mutta se ei toteutunut koskaan.

 

Kirkon edessä on pieni aukio, jonne pystytettiin vuonna 1837 pronssiset patsaat Napoleonin voittajille Mihail Kutuzoville ja Barclay de Tollylle. Katedraali on avoinna joka päivä klo 8.30–20, ja se sijaitsee osoitteessa Kazan Square 2.


Kommentit

Kazanin Jumalanäidin katedraali — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>