Pietari on tunnettu maailmanlaajuisesti upeasta arkkitehtuuristaan ja historiallisista nähtävyyksistään, mutta kaupunki tarjoaa myös lukuisia kauniita puistoja ja viheralueita, jotka houkuttelevat paikallisia asukkaita ja matkailijoita rentoutumaan ja nauttimaan luonnon kauneudesta. Pietarin puistot tarjoavat paitsi mahdollisuuden hengähtää kaupungin kiireen keskellä, myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja.

Yksi tunnetuimmista puistoista on Pietarin Kesäpuisto, joka sijaitsee aivan Nevskyn prospektin läheisyydessä. Puistossa voi ihailla kauniita kukkaistutuksia, kävellä romanttisilla teillä tai rentoutua piknikillä vihreällä nurmikolla. Puistossa sijaitsee myös kuuluisa Pietarin taiteiden museo Hermitage, joka on yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä taidekokoelmista.

Toinen suosittu puisto on Aleksanterin puisto, joka sijaitsee Pietarin keskustassa aivan talvipalatsin vieressä. Puisto on tunnettu upeasta fonteineistaan ja kukkaistutuksistaan, jotka luovat viehättävän ympäristön kävelyretkelle tai piknikille. Puistossa voi myös ihailla monia veistoksia ja monumentteja, kuten Pietari Suuren patsasta.

Lisäksi Pietarissa on useita muita kauniita puistoja, kuten Ylä-Sulkava-puisto, jossa voi nauttia upeista näkymistä Nevajoen ylitse, sekä Tauride-puisto, jossa voi kävellä kauniiden kukkaistutusten keskellä ja vierailla historiallisessa Tauride-palatsissa.

Pietarin puistoissa voi kokea kaupungin luonnon kauneuden ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä keskellä vilkasta kaupunkia. Puistot tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua kaupungin kulttuuriin ja historiaan, sillä niissä sijaitsee useita veistoksia, monumentteja ja historiallisia rakennuksia. Riippumatta siitä, etsitkö rentoutumista tai mielenkiintoisia nähtävyyksiä, Pietarin puistot tarjoavat jotain jokaiselle kävijälle.

  • Puškinin puisto: Puškinin puisto, joka tunnetaan myös nimellä Tsarskoe Selo, sijaitsee noin 25 kilometriä Pietarista etelään. Puistossa on kauniita puutarhoja, järviä ja historiallisia rakennuksia, kuten Katariinan palatsi. Puistossa voi nauttia rentouttavasta kävelystä ja ihailla upeaa arkkitehtuuria.
  • Aleksanterin puisto: Aleksanterin puisto on yksi Pietarin suurimmista ja suosituimmista puistoista. Se sijaitsee Pietarin keskustassa, lähellä Eremitaasia. Puistossa on laajat nurmialueet, lampi ja kauniita kukkapenkkejä. Puistossa voi rentoutua pitkän päivän jälkeen ja nauttia kauniista maisemista.
  • Mariinski-puisto: Mariinski-puisto on kuuluisan Mariinski-teatterin vieressä sijaitseva viihtyisä ja puutarhamainen puisto. Puistossa voi viettää rentouttavaa aikaa, nauttia puistomaisemasta ja ehkä jopa nähdä taidetta teatterin ulkopuolella esiintyviltä taiteilijoilta.
  • Mikulin puisto: Mikulin puisto sijaitsee Pietarin keskustassa, lähellä Nevski prospektia. Puistossa on kauniita kukkapenkkejä, istutuksia ja patsaita. Puisto on suosittu paikka niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa, ja siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Kaiken kaikkiaan Pietarin puistot tarjoavat upeita maisemia ja monipuolisia aktiviteetteja niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Kaupungin kauneus ja historia yhdistyvät näissä puistoissa, ja jokainen niistä tarjoaa omanlaisensa tunnelman ja kokemuksia.

Puistojen joukossa suosituimpia ovat ehdottomasti Aleksanterin puisto ja Suurempi Pietarin puisto. Näissä puistoissa voi nauttia kauniista kasvillisuudesta, ihastella monumentteja ja veistoksia sekä rentoutua vehreässä ympäristössä. Jos taas kaipaa enemmän aktiviteetteja, suuntaa Kirov-puistoon tai Catherine-puistoon, joissa on tarjolla muun muassa huvipuistolaitteita, veneilyä ja pelikenttiä.

Pietarin puistoihin tutustuminen on helppoa ja kätevää kävellen tai pyöräillen. Monet puistoista ovat myös hyvin saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Kannattaa myös pitää mielessä, että osa puistoista on osa suurempaa kompleksia, kuten Pietarhovin puistoa, joten tällöin kannattaa varata enemmän aikaa tutustumiseen.

Puistot tarjoavat myös mahdollisuuksia aktiviteetteihin ja tapahtumiin ympäri vuoden. Kesäaikaan puistot täyttyvät ihmisistä piknikillä ja ulkoilusta nauttien, kun taas talvella voi kokea ainutlaatuisen talvimaiseman ja kokeilla esimerkiksi luistelua tai hiihtoa. Monissa puistoissa järjestetään myös kulttuuritapahtumia, konsertteja ja festivaaleja, joten kannattaa tarkistaa tulevat tapahtumat ennakkoon.

Pietarin puistot ovat ainutlaatuisia ja tarjoavat jotain jokaiselle kävijälle. Ne ovat paikkoja kaupungin kiireen keskellä rauhoittumiseen ja luonnonkauneudesta nauttimiseen. Lisäksi ne ovat osa kaupungin historiaa ja kulttuuria. Suosittelemme lämpimästi tutustumaan näihin upeisiin puistoihin ja jakamaan omia kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa ja kommentoimalla tälle sivulle tai puistojen alasivuilla.