Ostokset Pietarissa

 

Pietari on shoppailijan unelmapaikka ja kaupungista löytyy paljon erilaista ostettavaa. Kauppoja löytyy kaupungista laidasta laitaan ja tavaravalikoima on laajempi kuin Suomessa. Kaupat on ovat auki usein iltamyöhään ja ruokakaupat ovat usein avoinna jopa 24 tuntia vuorokaudessa.

Hintataso Pietarissa on suhteellisen edullinen ja useimmiten halvempi kuin Suomessa, designtavaroita lukuunottamatta, joiden hinta on Suomen tasoa tai hieman kalliimpaa. Suosittuja tuotteita ovat esimerkiksi vaatteet, kengät, laukut ja elektroniikka.

Yleisesti maksutapoina käyvät yleisimmät luottokortit ja käteinen. Käteistä kannattaa pitää varalta mukana jonkin verran, sillä etenkin pienemmissä kaupoissa kortit eivät välttämättä aina käy maksuvälineeksi. Rahaa voi nostaa pankkiautomaateista, joita löytyy ympäri kaupunkia.

Suosittuja ostosalueita ovat Pietarin pääkatu Nevski Prospekt sekä Sennaja ja Sadovaja.

Pietarista löytyy paljon suuria ostoskeskuksia, joissa saa vierähtämään aikaa tunnin jos toisenkin ja mistä löytyy myös paljon suomalaisillekin tuttuja liikkeitä. Kauppoja on laidasta laitaan aina perinteisistä ketjuliikkeistä, kuten H&M ja Zara, kalliimpiin designliikkeisiin joissa myydään huippusuunnittelijoiden luomuksia.

Pietarissa on myös suuri valikoima erilaisia kirjakauppoja, mitkä ovat suosittuja käyntikohteita. Kirjojen hinnat ovat edullisia ja kaupoista löytyy muutakin kotiinviemisiksi, esimerkiksi kortteja, kalentereita ja muistikirjoja.

Kaupungissa on myös paljon kirpputoreja, joihin kannattaa tutustua. Kirpputoreilta löytyy laidasta laitaan kaikkea ja ne ovat avoinna koko päivän.

Suosittuja tuliaisia kotiinviemisiksi Pietarista ovat ikonit, posliinituotteet, maatuskat, turkikset, kynttilät, suklaa, makeiset, tee, hunaja ja mausteet. Myös hajuvedet, timanttikorut ja Fabergè-munat ovat suosittuja matkamuistoja Venäjältä. Uniikkeja matkamuistoja kannattaa etsiä toreilta ja katukauppialta, missä on saatavilla perinteisiä matkamuistoja sekä käsitöitä.

                                                                                               

Gostinyi Dvor

Gostinyi Dvor on Pietarin suurin tavaratalo ja ostoskeskus. Sitä pidetään yhtenä maailman vanhimmista ostoskeskuksista. Rakennus valmistui vuosina 1757–1785, ja se on pinta-alaltaan 15300 neliötä. Kauppakeskus sijaitsee aivan Pietarin keskustassa Nevski Prospektin varrella.

 Rynok suverinov-matkamuistotori

Rynok suverinov matkamuistotori sijaitsee aivan Verikirkon kupeessa. Täältä kannattaa ostaa klassiset Venäjän matkamuistot kuten Maatuskanuket.

Russki Ljon

Liikkeessä on vaatteita ja sisustustarvikkeita pellavasta. Se sijaitsee osoitteessa Pushkinskaja 3 lähellä Moskovan rautatieasemaa.

Dom Knigi

Suuri kirjakauppa historiallisen Singerin talossa. Amerikkalainen ompelukonefirma Singer rakennutti tämän jugendhelmen vuonna 1914. Toisessa kerroksessa on kahvila, josta avautuvat upeat näkymät Nevskille. Dom Knigi sijaitsee osoitteessa Nevski Prospekt 28.

 Apraksin Dvor

Apraksin Dvor on suosittu halpatori, jossa on enimmäkseen halpoja vaatteita, kenkiä sekä elintarvikkeita. Se sijaitsee Pyhän Vladimirin kirkon ja Iisakin kirkon välillä. Paikalla on ollut kauppatoimintaa 1700-luvun keskivaiheilta asti. Kauppakeskus sijaitsee osoitteessa Sadovaya St, 28–30. Se on avoinna joka päivä klo 10–18.

Pikku-nero

Kaupassa on suuri valikoima leluja, jotka parhaimmillaan stimuloivat lapsen kaikkia taitoja. Pikku-nero sijaitsee kauppakeskus Galeriassa osoitteessa Ligovski pr. 30. Se on avoinna 10–21. www.litgen.ru


Kommentit

Ostokset — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>