Amiraliteetti

 

Amiraliteetin rakentaminen alkoi vuonna 1704. Alunperin amiraliteetti oli telakka. Perustettuaan kaupungin Pietari Suuri antoi käskyn rakentaa telakka. Se avattiin vuonna 1706 ja siellä rakennettiin satoja sotalaivoja. Sittemmin paikka on rakennettu monta kertaa uudelleen ja nykyinen rakennus rakennettiin vuosina 1806-1823.

 

Palatsinaukion toisella puolella oleva amiraliteetti on yksi keskustan suurimpia. Rakennuksen julkisivu on 406 metriä pitkä, ja sen torni on yksi kaupungin korkeimmista kohdista. Kullattua tornia koristaa fregatin pienoismalli, yksi kaupungin tärkeimmistä symboleista. Amiraliteetin julkisivussa on Venäjän merivoimien mahtia ilmentäviä veistoksia ja reliefejä. Pääsisäänkäynnin kohdalla on maapalloa kannattelevia nymfejä.

 

Amiraliteetti on historiallinen laivaston maamerkki ja se on edelleen Venäjän sotalaivaston käytössä. Nykyään paikka toimii laivastoakatemiana. Rakennus itsessään ei ole auki yleisölle, mutta alueella voi perehtyä laivanrakennuksen historiaan sekä ihailla kaunista arkkitehtuuria ja puistoaluetta. Amiraliteetti sijaitsee osoitteessa Admiralteiskaja nab. 2.


Kommentit

Amiraliteetti — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>