Venäläinen museo

Venäläinen museo on taiteeseen erikoistunut museo, joka on yksi suosituimmista museoista Pietarissa ja sen kokoelmiin kuuluu yli 40 000 taide-esinettä. Museo on maailman suurin venäläiseen taiteeseen erikoistunut museo ja se kattaa venäläisen taiteen 900-luvulta 2000-luvulle saakka. Paikka on perustettu vuonna 1895 ja avattiin virallisesti kolme vuotta myöhemmin vuonna 1898.

Laaja museo toimii yhteensä neljässä eri rakennuksessa: Mihailovskin palatsissa, Stroganovin palatsissa, Marmoripalatsissa ja Pietari Suuren kesäpalatsissa. Museo on avoinna joka päivä, paitsi tiistaisin se on suljettu.

Museo antaa poikkileikkauksen maan taiteeseen aina vuosisatoja vanhasta ikonimaalausperinteestä nykytaiteeseen. Museon merkittävimpiä teoksia ovat Repinin ja Vrubelin suurikokoiset öljymaalaukset. Venäläinen museo sijaitsee osoitteessa Inzhenernaja ulitsa 4. Pääsymaksu aikuisilla on 350 ruplaa ja lapsilla 150 ruplaa.

Venäläisen museon verkkosivut: www.rusmuseum.ru


Kommentit

Venäläinen museo — 1 kommentti

  1. Julkaisu vaatii korjaammista, sinä on asiavirheitä. Ainakin ”Venäläisen museon” nimi ja sivulal mainittu museon kokoelman koko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>