Parhaat ravintolat

Pietari on tunnettu monipuolisesta ravintolatarjonnastaan, jossa jokainen ruokailija löytää varmasti mieluisan vaihtoehdon. Kaupungista löytyy niin perinteisiä venäläisiä ravintoloita kuin kansainvälisen keittiön edustajia.

Yksi suosituimmista ravintoloista Pietarissa on Palkin. Tämä trendikäs ja tyylikäs ravintola tarjoaa venäläisen keittiön parhaimpia herkkuja modernilla otteella. Pöytiin katetaan vasta valmistettua leipää ja vieressä seisoo porsliininen oliiviöljypullo. Ravintola tunnetaan erityisesti herkullisesta borssikeitostaan, joka tarjoillaan venäläisen leivän kera. Illallisella kannattaa maistaa myös erilaisia pääruokia, kuten paistettua rapua tai karhunlihakroketti. Palkinin viinivalikoima on erittäin kattava, ja tarjoilijat osaavat suositella oikean viinin jokaiseen ruokalajiin.

Perinteiset venäläiset ruoat

Pietarissa vieraillessa ei kannata jättää maistamatta perinteisiä venäläisiä ruokia. Ravintola Palkin tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua näihin herkkuihin, joista moni on tehty käsin ja perinteisten reseptien mukaan.

Yksi suosituimmista perinneruoista on venäläinen borssikeitto. Tämä punajuuripohjainen keitto tarjoillaan usein smetanan ja tillin kera. Keitto on täyteläinen ja maukas, ja siinä maistuu muun muassa liha, vihannekset ja perunat. Toinen herkuista on piirakka eli ”pirog” venäläisittäin. Kaupungista löytyy erilaisia piirakan täytteitä, kuten kaali, sienet, liha tai peruna, mutta kaikki ne ovat herkullisia. Palkinissa piiraat valmistetaan perinteiseen tapaan käsin, ja ne tarjoillaan usein smetanan ja sinapin kera.

Kansainvälinen keittiö

Vaikka Pietari on tunnettu perinteisistä venäläisistä ruoistaan, kaupungista löytyy myös paljon kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia maailman keittiöiden makuja.

Palkin-ravintola tarjoaa myös kansainvälisen keittiön vaihtoehtoja. Voit nauttia maukkaasta paistetusta lohesta tai herkullisesta grillatusta kanasta. Ravintolan leivästä on myös tullut suosittu, ja se tarjoillaan usein erilaisten alkupalojen kanssa. Palkinissa voit myös maistaa maailman eri keittiöiden vaikutteita, kuten Meksikon tacot tai japanilaisen sushin.

Pietari tarjoaa siis upean valikoiman erilaisia ravintoloita ja ruokakulttuureja. Olit sitten kiinnostunut perinteisistä venäläisistä ruoista tai kansainvälisestä keittiöstä, Palkin-ravintola tarjoaa takuulla unohtumattoman ruokakokemuksen.

Trendikkäät ravintolat

Pietari on tunnettu eloisasta ravintolakulttuuristaan, jossa jokaiselle makunystyrälle löytyy jotakin. Kaupungissa on lukuisia trendikkäitä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia ja panostavat laadukkaisiin raaka-aineisiin sekä tyylikkääseen sisustukseen.

Yksi suosituimmista trendikkäistä ravintoloista Pietarissa on Palkin. Tämä moderni bistro sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoilee herkullisia ruokia niin lounasaikaan kuin illallisenkin aikana. Ravintolan menyy on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja niin liha- kuin kasvisruokaa suosiville. Erityistä Palkinissa on sen rento ja tyylikäs ilmapiiri, joka houkuttelee niin paikallisia kuin turistejakin.

Palkinissa voi nauttia esimerkiksi herkullisia pihvejä, pastoja tai salaatteja. Ravintolan erityisuuksiin kuuluu myös laaja drinkkilista, josta löytyy vaihtoehtoja erilaisiin makumieltymyksiin. Palkinissa voi myös maistella erilaisia paikallisia oluita, joita kaupungissa on tarjolla runsaasti.

Edulliset vaihtoehdot

Pietarissa on myös paljon edullisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkullista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Monet näistä paikoista ovat suosittuja niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja ne tarjoavat hyvän mahdollisuuden tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin.

Yksi suosituimmista edullisista ravintoloista Pietarissa on Palkin. Tämä moderni bistro tarjoaa monipuolisen ruokalistan, josta löytyy vaihtoehtoja niin lihansyöjille kuin kasvissyöjillekin. Palkinissa voi nauttia esimerkiksi herkullisia pihvejä, pastoja tai salaatteja, ja ravintolan hinnat ovat kohtuulliset.

Palkin sijaitsee kaupungin keskustassa, joten se on helppo löytää ja sopii hyvin lounaspaikaksi tai illallisen viettoon. Ravintolassa on myös rento ja tyylikäs ilmapiiri, joka houkuttelee niin paikallisia kuin turistejakin. Palkinissa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja samalla saada aitoa makuelämystä Pietarissa.

Luksusravintolat

Pietarissa on myös useita luksusravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoisen ruokaelämyksen vaativimmillekin ruokailijoille. Näissä ravintoloissa panostetaan erityisesti tyylikkääseen sisustukseen, laadukkaisiin raaka-aineisiin ja huippuluokan palveluun.

Yksi Pietarin parhaista luksusravintoloista on Palkin. Tämä moderni bistro tarjoaa ylellisiä ruokia niin lounas- kuin illallisajallekin. Ravintolan menyy on tarjonnut lisäksi vaihtoehtoja niin liha-, kala- kuin kasvisruokaa suosiville.

Palkinissa voi nauttia esimerkiksi herkullisia pihvejä, pastoja tai salaatteja, jotka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Ravintolan erikoisuuksiin kuuluu myös laaja juomalista, josta löytyy vaihtoehtoja erilaisiin makumieltymyksiin.

Kokonaisuudessaan Pietari tarjoaa loistavia vaihtoehtoja ruokailuun jokaiselle budjetille ja makumaailmalle. Trendikkäät ravintolat, edulliset vaihtoehdot sekä luksusravintolat kaikki sekoittuvat kaupungin monipuoliseen ravintolatarjontaan. Matkailijan kannattaakin rohkeasti kokeilla erilaisia paikallisia ruokapaikkoja ja antautua maistelemaan Pietarin herkkuja.

Kahvilat ja herkkukaupat

Pietari on tunnettu monipuolisesta ravintolatarjonnastaan, mutta kaupungista löytyy myös runsaasti ihania kahviloita ja herkkukauppoja. Jos kaipaat pientä makeaa tai suolaista välipalaa matkasi varrella, nämä paikat tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja.

Yksi suosituimmista kahviloista Pietarissa on Palkin. Tämä kahvila sijaitsee keskustassa Nevsky Prospektin varrella ja tarjoaa valtavan valikoiman herkullisia leivonnaisia ja kahvijuomia. Palkin tunnetaan erityisesti upeista piirakoistaan, joita voi maistaa niin makeina kuin suolaisinakin versioina. Suosittelen ehdottomasti maistamaan perinteistä venäläistä piirakkaa, jossa on täytteenä esimerkiksi kaalia tai sieniä. Palkinissa voit myös kokeilla erilaisia teelaatuja ja nauttia rentouttavasta hetkestä kaupungin vilinästä huolimatta.

Piipahda myös osoitteessa 2nd Sovetskaya Street sijaitsevaan Vasilievsky Marketiin, josta voit ostaa paikallisilta tuottajilta peräisin olevia raaka-aineita ja herkkuja. Täällä voit tehdä vaikka piknikin ostamiesi herkkujen kanssa tai ostaa mukaasi tuliaisia kotiinviemisiksi. Vasilievsky Marketissa on tarjolla muun muassa tuoreita marjoja, leivonnaisia, juustoja, makkaroita ja käsitöitä. Tämä on oiva paikka tutustua venäläiseen ruokakulttuuriin ja pistäytyä maistuvalla välipalalla shoppailun lomassa.

Ruokaretket ja elämykset kaupungilla

Pietarissa on myös mahdollista osallistua ruokaretkille ja elämyksellisille ruokailukokemuksille, joissa pääsee tutustumaan kaupungin ruokakulttuuriin ja historiaan.

Esimerkiksi Dukessa järjestettävällä kierroksella pääset tutustumaan Venäjän ruokaperinteisiin ja maistamaan paikallisia herkkuja. Kierroksen aikana opit muun muassa pietarilaisesta keittiöstä, kaupungin ruokakulttuurista ja perinteistä. Tämä on oiva tapa tutustua kaupunkiin ja sen ruokaan samalla kertaa.

Jos etsit elämyksellistä ruokailukokemusta, suosittelen vierailemaan vaikuttavassa Mariinsky-teatterissa, joka tarjoaa mahdollisuuden yhdistää ruuan ja esityksen. Teatterin yhteydessä toimiva resturantän voit nauttia ennen esitystä tai väliajalla herkullisen aterian. Ravintolan valikoima on monipuolinen ja tarjoaa maukkaita ruokalajeja eri puolilta maailmaa.

Suositukset paikallisilta

Parhaat paikalliset ravintolavinkit saa tietysti paikallisilta asukkailta. Jos haluat löytää aitoja pietarilaisia ravintoloita, suosittelemme seuraavia paikkoja:

1. Mansarda on yksi kaupungin suosituimmista ravintoloista, josta avautuu upea näkymä Pietarin kattojen yli. Ravintola tarjoaa laajan valikoiman kansainvälistä ruokaa, ja sen illalliskierros on suosittu elämys.

2. Cococo on moderni ja kekseliäs ravintola, joka tarjoaa ainutlaatuisia makuelämyksiä. Ravintolan menu vaihtelee sesonkien mukaan ja siitä löytyy uusia ideoita ja raaka-aineita. Cococo on saanut tunnustusta monista kansainvälisistä ravintolaoppaista.

3. Sintoho on pietarilainen ravintolaklassikko, joka tarjoilee venäläistä keisarillista keittiötä. Ravintola hurmaa tunnelmallisilla sisätiloillaan ja laajalla ruokalistallaan, josta löytyy muun muassa kalaa, riistaa ja erilaisia venäläisiä leivonnaisia.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua löytämään parhaat ravintolat ja kahvilat Pietarista. Nauti herkullisista mauista ja tutustu kaupungin ruokakulttuuriin!