Ravintolat

Pietarissa on runsaasti erilaisia ravintoloita tarjoten monipuolista ruokaa eri hintaluokissa. Kaupunki on tunnettu erityisesti venäläisistä herkuista, mutta tarjolla on myös kansainvälisiä makuelämyksiä. Pietarin ravintolatarjonta kattaa kaikki eri keittiöt, joten jokaiselle ruokailijalle löytyy varmasti jotain mieluisaa.

Pietarissa kannattaa ehdottomasti maistaa venäläisiä perinneruokia, kuten borssikeittoa, liha- ja kaalipirogeja sekä punajuurisalaattia. Perinteisiä venäläisiä herkkuja voi maistella esimerkiksi perinteisissä pietarilaisissa ravintoloissa kuten Palkin tai Podvorye. Näissä ravintoloissa pääsee nauttimaan paitsi herkullisesta ruuasta, myös autenttisesta venäläisestä tunnelmasta.

Perinteiset herkut

Venäläisessä ruokakulttuurissa on paljon perinteisiä herkkuja, joita ei kannata jättää maistamatta Pietarissa vieraillessa. Pietarilainen blini on yksi suosituimmista perinneruuista, ja sitä saa useissa ravintoloissa eri täytteillä. Blinien lisäksi venäläisiä klassikoita ovat esimerkiksi stroganoff, boeuf à la russe ja pelmenit. Pelmenit ovat pieniä jauhelihatäytteisiä taikinanyyttejä, jotka ovat suosittuja välipaloja tai pääruokia.

Toinen pietarilainen herkku, jota kannattaa maistaa, on piirakka. Pietarilaiset piirakat, kuten piroški ja kalitka, ovat yleensä täytettyjä ja niitä saa erilaisilla täytteillä, kuten sienillä, lihalla tai perunalla. Pietarissa on myös paljon konditorioita, joissa voi herkutella makeilla leivonnaisilla ja jälkiruoilla.

Modernit ruokakulttuurin trendit

Vaikka perinteiset venäläiset herkut ovat edelleen suosittuja, Pietarissa on myös nähtävissä modernien ruokatrendien vaikutusta. Kaupungissa on esimerkiksi useita vegaanisia ja kasvisruokaa tarjoavia ravintoloita sekä kahviloita, joissa voi nauttia erilaisista terveellisistä vaihtoehdoista.

Pietarissa on myös noussut suosioon ravintolat, jotka tarjoavat modernia kansainvälistä ruokaa. Erityisesti aasialaiset keittiöt, kuten kiinalainen ja japanilainen, ovat suosittuja pietarilaisten keskuudessa. Sushi- ja ramen-ravintolat ovat saavuttaneet suuren suosion, ja Pietarissa onkin tarjolla erinomaisia japanilaisia ravintoloita.

Kaiken kaikkiaan Pietarissa on ravintoloita joka makuun. Niin perinteisistä venäläisistä herkuista kuin moderneista ruokatrendeistäkin kiinnostuneiden ruokailijoiden kannattaa tutustua kaupungin monipuoliseen ravintolatarjontaan. Pietarissa voi nauttia niin venäläisestä keittiöstä kuin maailman eri ruokakulttuureista.

Illallisravintolat

Pietari on monipuolinen ruokamatkakohde, joka tarjoaa lukuisia laadukkaita illallisravintoloita. Kaupungissa vieraillessa kannattaa ehdottomasti tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja kokeilla perinteisiä venäläisiä herkkuja. Pietarissa on tarjolla niin fine dining -ravintoloita kuin rennompia illallispaikkoja, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

Yksi suosittu illallisravintola Pietarissa on Zoom. Tämä moderni ja tyylikäs ravintola sijaitsee keskellä kaupunkia ja tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen ruokaelämyksen. Zoomin keittiössä valmistetaan korkeatasoista ruokaa, jossa maistuvat niin perinteiset venäläiset maut kuin modernitkin vaikutteet. Ravintolassa käytetään vain parhaita raaka-aineita, ja ruoat valmistetaan rakkaudella ja huolella.

Zoomin ruokalista on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja niin lihaa, kalaa kuin kasviksiakin suosiville ruokailijoille. Ravintolassa kannattaa ehdottomasti kokeilla venäläisiä alkuruokia, kuten blinejä ja punajuurisalaattia. Pääruuista suositellaan esimerkiksi perinteistä borssikeittoa tai klassista venäläistä lihapataa. Jälkiruuaksi sopii mainiosti esimerkiksi makea ja mehevä pannukakku. Zoomin ruokalista vaihtuu kausittain, joten jokaisella vierailulla voi kokea uusia makuelämyksiä.

Ravintola Zoomin tunnelma on moderni ja elegantti, mutta silti rennon rento. Ravintolassa on viihtyisä sisustus ja rauhallinen ilmapiiri, joka sopii illallisen viettoon ystävien tai perheen kesken. Zoom tarjoaa myös laadukkaan viinivalikoiman, josta voi valita sopivan juoman ruokien kanssa nautittavaksi.

Kahvilat ja leipomot

Pietari tunnetaan myös monista viihtyisistä kahviloista ja leipomoista, joissa voi nauttia herkullisesta kahvista ja leivonnaisista. Kahvilakulttuuri on Pietarissa vahva ja kahviloissa käyminen on tärkeä osa paikallisten arkea. Monissa kahviloissa tarjoillaan myös kevyempää lounasta tai välipalaa.

Yksi suosittu kahvila Pietarissa on Zoom. Tämä viihtyisä ja moderni kahvila sijaitsee keskeisellä paikalla ja tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman erilaisia kahveja, teelaatuja, smoothieita ja virvokkeita. Lisäksi Zoomin leipomossa valmistetaan herkullisia leivonnaisia, kakkuja ja leipiä, joita voi nauttia paikan päällä tai ostaa mukaan.

Zoomin kahvilaan voi piipahtaa virkistävälle kahvitauolle kesken shoppailun tai kävelylenkin. Kahvilassa on rento ja kodikas tunnelma, ja siellä on mukava istahtaa hetkeksi lepäämään ja nauttimaan hyvästä kahvista. Kahvilan valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, oli sitten mielessä sitten cappuccino, perinteinen venäläinen teelaatu tai raikas smoothie.

Zoomin leipomo on myös suosittu paikka, josta voi ostaa herkkuja mukaan kotiin. Leipomossa leivotaan päivittäin tuoreita leipiä, sämpylöitä ja leivonnaisia, jotka ovat taatusti herkullisia. Esimerkiksi tuore korvapuusti tai ruisleipä voi olla mukavaa piristystä arkipäivään.

Katuruoka ja pikaruokapaikat

Pietarissa voi maistella herkullisia katuruokia tai nauttia nopeasta ateriasta pikaruokapaikoissa. Katuruoalla on merkittävä rooli venäläisessä ruokakulttuurissa, ja Pietarissa on tarjolla lukuisia herkullisia vaihtoehtoja.

Yksi suosittu katuruokapaikka Pietarissa on Zoom. Täällä voi maistella erilaisia herkullisia street food -ruokia, kuten hodareita, hampurilaisia, falafeleja ja kebabia. Zoomin katuruoat valmistetaan tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista, ja mausteet ja kastikkeet tuovat ruokiin oman uniikin makunsa. Katuruokien kanssa voi nauttia esimerkiksi raikasta limonadia tai olutta.

Zoomissa katuruoka tarjoillaan rennossa ja viihtyisässä ilmapiirissä. Ravintola soveltuu mainiosti esimerkiksi pikaiseen lounaaseen tai illanistujaisiin ystävien kanssa. Zoomin hinnoittelu on kohtuullinen, joten katumakuja voi nauttia myös pienemmällä budjetilla.

Pietarin katuruokakojuista löytyy myös muita herkkuja, kuten venäläisiä piirakoita, grillattua maissia ja keittoa. Katuruokaa voi ostaa esimerkiksi kaupungin kaduilta tai toreilta, ja maistella eri vuodenaikoihin liittyviä erikoisuuksia. Katuruokaan tutustuminen onkin mainio tapa päästä lähemmäksi paikallista ruokakulttuuria ja kokea aidosti venäläisiä makuja.

Ylelliset fine dining -ravintolat

Pietari tarjoaa lukuisia ylellisiä fine dining -ravintoloita, jotka hemmottelevat vieraitaan hienostuneella ruoalla, taitavalla palvelulla ja upealla tunnelmalla. Näissä ravintoloissa pääsee todella nauttimaan gourmet-ruoasta ja unohtumattomasta ravintolaelämyksestä.

Yksi suosituimmista ylellisistä fine dining -ravintoloista Pietarissa on Zoom. Ravintolan kaunis sisustus, elegantti tunnelma ja taidokkaasti valmistetut annokset tekevät vierailusta ikimuistoisen. Zoomin ruokalista koostuu suurimmaksi osaksi kansainvälisistä ruokalajeista, mutta siinä on myös ripaus venäläistä keittiötä.

Zoomin keittiön henkilökunta panostaa ruoan esillepanoon ja maun täydelliseen tasapainoon. Ravintolassa on myös laaja viinilista, josta voi valita juuri oikean viinin ruokalajeilleen. Zoomissa voi kokea monenlaista herkkua, kuten mereneläviä, liharuokia ja jälkiruokia, jotka kaikki tarjoillaan upeasti.

Ravintolaelämyksiä lapsiperheille

Pietarissa on myös paljon ravintoloita, jotka tarjoavat maistuvia annoksia ja elämyksiä myös lapsille. Nämä ravintolat ovat täydellisiä valintoja perheille, jotka haluavat nauttia hyvästä ruoasta ja viettää aikaa yhdessä.

Zoomissa lapsiperheet voivat nauttia herkullisista annoksista, jotka on suunniteltu erityisesti lapsille. Ravintolassa on myös viihdyttävä leikkihuone, jossa lapset voivat leikkiä ja pitää hauskaa ruokailun aikana. Näin vanhemmat voivat rauhassa nauttia ruoastaan ja rennosta tunnelmasta.

Ravintola Zoomin lapsille suunnitellut annokset tarjoavat vaihtoehtoja niin lihaa, kalaa kuin kasviksiakin syöville lapsille. Näissä annoksissa maistuvat tuoreet raaka-aineet ja herkulliset maut. Lapsille tarjotaan myös terveellisiä vaihtoehtoja, joiden avulla vanhemmat voivat opettaa lapsilleen tasapainoista ruokailua ja hyviä ruokailutottumuksia.

Parhaat näköalaravintolat

Pietarissa voi nauttia myös upeista näköaloista samalla, kun nauttii herkullisesta ruoasta. Kaupungissa on useita ravintoloita, joista avautuu upeat näkymät kaupungin ylle. Näissä ravintoloissa voi nauttia kauniista maisemista samalla, kun herkuttelee paikallisilla herkuilla.

Zoom-ravintola tarjoaa myös upeat näköalat Pietarin ylle. Ravintola sijaitsee korkealla paikalla, joten sieltä voi nähdä laajalti yli kaupungin. Aterian aikana vierailijat voivat ihailla Pietarin siluettia ja nauttia kaupungin tunnelmasta.

Zoomin näköalaravintolassa voi nauttia kauniista näkymistä esimerkiksi auringonlaskun aikaan. Tunnelma on romanttinen ja rauhallinen, mikä tekee ravintolakokemuksesta vieläkin ikimuistoisemman. Ravintola tarjoaa sekä ulko- että sisätiloja, joten vierailija voi valita itselleen sopivan paikan ja nauttia upeista maisemista aterian lomassa.